MUZIEKVIDEOCLIP (120 minuten)
Anders dan een Lipdub bestaat een videoclip uit verschillende shots. De groep kiest hun eigen song als basis. De teksten worden verdeeld over de leerlingen of over gemaakte groepjes welke op zoek gaan naar een locatie die erbij past. Met een geluidbox en de camera kom ik op locatie en film ik stukje voor stukje alle scenes. Het mag lekker fout zijn en vol met eigen grappen in tekst of handeling.
*Terug te kijken aan het einde van de les!
SATIRISCHE FILM/VIDEOCLIP (180 minuten)
De opnamedag die helemaal mis loopt. De leerlingen kiezen voorafgaand de workshop een nummer waarop een zang- of dansvideoclip gemaakt moet worden. De liedtekst moet 'gekend' worden als de workshop start. We filmen echter hoe de (gekozen) regisseur de groep probeert te enthousiasmeren. Na de zichtbare klap van het klapperbord, gaat de muziekclip beginnen. Gaande weg gaat er steeds iets fout en stopt zogenaamd de opname. Veel improvisatie en eigen verzinsels maken dit een hilarische filmvideoclip.
*Terug te kijken aan het einde van de les!
SATIRISCHE FILM/VIDEOCLIP (2 dagdelen)
Deze variant kan eventueel over twee ochtenden of middagen verdeeld worden.
Dag 1 staat in teken van kennismaking van het concept, lied kiezen, zelf scenes verzinnen, rollen verdelen, teksten leren en repeteren.
Dag 2 is de draaidag en heeft iedereen de kans gekregen om thuis nog eventuele attributen en kleding te regelen naast mijn eigen verkleedkist.
*Terug te kijken aan het einde van de les!

OPTIES: GREENSCREEN EN DRONE!
Back to Top