WELKOM BIJ THEATERACTEREN!
Bij de kleintjes is theater een ervaring. Een hele beleving om het te zien, maar ook om mee te doen. Meespelen in een verhaal vanuit je eigen fantasie is heel leuk, maar ook educatief als er dynamiek op toegepast wordt zoals langzaam en snel, hard en zacht en hoog en laag. klaarmakend om realistische situaties na te spelen, emoties na te bootsen en uiteindelijk te improviseren.
GROEP 1 \ 2   (30 minuten)
Nadoen, dat is de basis van kinderen. Kijkend naar de mensen om hen heen en nadoen. De docent wordt geacht, deels mee te doen.
We beginnen de les met emoties en handelingen te kopiëren in een grote kring. Vervolgens neem ik, met geleide fantasie, de kleintjes mee in een verhaal waarin ze actief moeten meedoen bij wat ik vertel. Van kruipen door een kattenluikje tot springen over een sloot. De belevingswereld van het kind staat voorop.
GROEP 3/4 (60 minuten)
Met uitdaging, lol en nadoen starten we met een warming-up spel. Op een theatrale wijze concentratie oefeningen, doen maakt de les leuk voor zowel de docent als de kinderen. Het echte werk komt met de vier basisemoties die we non-verbaal speelbaar en herkenbaar gaan maken.
GROEP 5 (60 minuten)
Anders dan groep 3/4 krijgen de kinderen naast non-verbale, ook verbale oefeningen.
GROEP 6 (60 minuten)
Het onthouden van teksten en deze in een emotionele jas steken kan prima in groep 6. Theatersport is dan ook een goed middel om snel tot spelen te komen.
GROEP 7/8 (60 minuten)
Theatersport daagt het kind uit om niet te veel te prakkiseren, maar juist op impulsen te spelen. Door korte en krachtige feedback na elke scene, (van tips en tops) leert de hele groep al snel wat werkt.
THEMA
Mocht er een specifiek thema zijn waar de school mee bezig is, kan dit uiteraard meegenomen worden in de workshop, evenals specifieke acteerwensen.
LOCATIE
Voor deze lessen is een grote lege ruimte nodig. Een klaslokaal zonder tafels en stoelen, Aula of een speel/gymlokaal is prima.
MATERIAAL
Ik neem zelf al het benodigde materiaal mee.
PRIJZEN
Prijzen zijn afhankelijk van de lengte van de workshop en de aantal workshoprondes die worden gepland.
Reiskosten zijn standaard €0,19 per km tussen woon- werkafstand.
Materiaalkosten zit bij de prijs inbegrepen.
Back to Top