Wat gaat een video laten maken kosten? Het gaat eigenlijk niet om wat een video laten maken kost, het gaat om wat het oplevert.
Maar het is toch wel fijn als je weet waar je qua kosten aan moet denken. Hieronder vind je daarom een helder overzicht van mijn videoproductie tarieven.
Inhoudsopgave
1. Kosten van een (bedrijfs) video
Straks vertel ik je precies hoe de totale prijs van een video bij mij tot stand komt. Maar laat ik beginnen met een overzicht van gemiddelde prijzen als je één bedrijfsvideo door Jovanski Media laat maken. Er van uitgaande dat er één dag gefilmd wordt met een basic montage.
De volgende beeldkwaliteit kun je verwachten
Aan deze video heb ik ook graphics en drone shots toegevoegd.​​​​​​​
Wat krijg je precies?
✅ Een complete videoproductie
✅ Video opnames met bevlogen cameraman/regisseur 
✅ Video opnames met Panasonic S5 mk2 cameraset, cameralenzen, statief, belichting en geluid.
✅ Maatwerk videomontage met rechtenvrije muziek, kleurcorrectie, audionabewerking en 2 revisierondes.
✅ Gratis advies over videomarketing en extra (video)content

2. Kosten video opnames
Wat kost het om enkel de video('s) te filmen zonder montage? De exacte videoproductie prijs hangt af van de volgende factoren:
Het aantal uur dat er op locatie gefilmd wordt. Ik werk met dagdelen van 4 uur of hele dagen van 8 uur.
Bekijk hier wat de prijs per dagdeel of hele dag is:
De cameraset. Welke camera-apparatuur is nodig voor de videoproductie? Ik heb zelf een standaard cameraset die bestaat uit de volgende camera, lenzen, statieven, lampen en microfoons. 
Camerabody: Panasonic S5II of Sony PXW FS5. Cameralenzen: Leica 20-60 mm f/3.5 - 5.6 | Sigma 18-35 f/1.8 Art | Sigma 50-100 f/1.8 Art | Sony 24-105 f/4
Stabilisatie: Sachtler FSB10 statief.  
Afkijkmonitor: Atomos Shogun inferno. 
Belichting2 x Smallrig RC120B + Softbox 
Geluid: RØDE NTG4+ richtmicrofoon, RØDE Wireless GO II + 2 dasspeld microfoons. 

Deze cameraset kan worden aangevuld met bijvoorbeeld een drone, gimbal of extra camera's:
3. Kosten montage
Wat kost enkel het monteren van een video? De prijs van de montage hangt af van meerdere factoren.
Zoals:
- De hoeveelheid ruw opgenomen beeldmateriaal dat bekeken en verwerkt moet worden in de videomontage.
- Wat voor type video het is. Maak je een video waarin fragmenten uit interviews te zien zijn aangevuld met sfeerbeeld? Dan is dat bewerkelijker dan het monteren van een video met alleen sfeerbeelden of alleen iemand die iets op camera vertelt, zonder sfeerbeeld.
- Het tempo van de video: laat je in een video van 1 minuut razendsnel 30 beelden zien, of is dit slechts 1 shot? Het laatste is natuurlijk sneller te monteren.
- Data management: waar komt het beeld en audiomateriaal vandaan? Uit de camera? Dan hoeven de beelden alleen ingeladen te worden. Moeten er ook (stock)beelden, sound effects of graphics gezocht, ontworpen of gedownload worden? Dan komt daar extra research en downloadtijd bij kijken.
Extra opties
Soms heb je nog extra wensen. Denk aan het toevoegen van sound effects of een professionele voice-over. Of wat dacht je van een extra korte video om te delen op social media? Bekijk hier extra diensten die vaak aanvullend worden afgenomen:
Wil je de exacte prijs weten voor het bewerken van jouw video's?
4. Kosten video graphics
Wil je jouw video voorzien van een simpel logo of een (naam)titel? Dan kan ik dat vaak snel en eenvoudig doen. Hier komen meestal geen extra kosten bij kijken.
Wil je op de lange termijn met videomarketing aan de slag en het maximale uit je video's halen? Overweeg dan te investeren in het ontwerp van maatwerk video graphics. Denk bijvoorbeeld aan een logo animatie. Zeker als ik op lange termijn meerdere video's maak, is dit van toegevoegde waarde. Je betaalt eenmalig een bedrag waarvoor de volgende graphics worden gemaakt:
Video Graphics Essentials € 200
   - Lower third naamtitels
   - Logo animatie als intro en outro bumper. 
   - Logo animatie als los bestand

Info Graphics video 60 seconden - € 400
Info Graphics video 120 seconden - € 550
Info Graphics video 180 seconden - € 700
Bij het maken van bijvoorbeeld een explainer, leg je d.m.v. geanimeerde pictogrammen uit, hoe de vork in de steel zit. 
Alle vormgeving in eigen huisstijl en kleuren. Eenmalig ontwerp inzetbaar voor alle toekomstige videocontent uitingen​​​​​​​
5. Wat kost een bedrijfsfilm gemiddeld?
Je hebt nu hopelijk een beter beeld van de kosten die komen kijken bij het maken van een professionele video. De kosten zullen uiteindelijk per type video verschillen. Bij sommige videoprojecten moet er ook nog tijd ingecalculeerd worden voor (pre)productie werkzaamheden zoals brainstormsessies en conceptontwikkeling, meestal is dat een percentage van 10-20% over het totaalbedrag.
Een professionele video zoals een aftermovie van een evenement is er doorgaans geen conceptontwikkeling nodig. Op basis van een dagdeel filmen inclusief videobewerking kan zo'n video gemaakt worden vanaf € 900.
Maar het maken van een bedrijfsfilm zal meestal meer tijd kosten, omdat er script en conceptontwikkeling bij komt kijken. Een bedrijfsfilm vertelt het hele verhaal over jouw bedrijf, mensen, dienstverlening en producten. Dat moet goed gebeuren. Doorgaans kost een bedrijfsfilm bij mij gemiddeld € 1.200 - 2.500. 

Slim meerdere bedrijfsvideo's combineren
Je kunt de videoproductiekosten drukken door meerdere video's op een dag te filmen. Stel ik film in twee dagen tijd een bedrijfsfilm, 3 uitlegvideo's, 2 klant cases en editen daaruit ook nog 4 extra social video's, dan heb je meteen 10 video's present en worden de productiekosten per video gedrukt.
Wil je de exacte prijs weten voor het bewerken van jouw video's?
Back to Top