WELKOM BIJ DE WONDERLIJKE WERELD VAN GREENSCREEN
Met een Greenscreen kun je overal ineens zijn. Onder water, op Mars of in de middeleeuwen. Acteren of dansen op locatie naar keuze was nog nooit zo makkelijk en leuk. hieronder tref je meerdere workshop opties.

GREENSCREEN SHORT AND EASY (60 minuten)
De leerlingen mogen in groepjes kiezen uit een aantal bestaande geanimeerde scenes van ongeveer één minuut. Denk aan bukken voor astroides op Mars, wegrennen voor een T-rex en varen in een speedboot. Hierbij moeten ze een korte scene verzinnen met tekst en handelingen die kenmerkend zijn voor de situatie. Natuurlijk kijken we ze terug aan het eind van de les en worden de video's via een transfer aangeleverd.

GREENSCREEN PLAY IN A SCENE (90 minuten)
Dit is een les waarbij ze in twee- of drietallen op Google naar een toffe achtergrond gaan zoeken. Vervolgens verzinnen ze een scene bij die achtergrond met een duidelijk begin, midden en eind.
Natuurlijk kijken we ze terug aan het eind van de les en worden de video's via een transfer aangeleverd.

GREENSCREEN KRANTENARTIKEL (60 minuten)
In groepjes van 3 gaan ze de koptekst van een krantenartikel bedenken. Hierbij zoeken ze een achtergrond en denken ze na over hoe zij op de cover komen te staan. Bevroren in 2086, achter tralies of in de straten van een vergaande stad. Dit wordt vakkundig gemonteerd door de docent. Een echte plaatselijke courant wordt gebruikt als template.
GREENSCREEN MUZIEK VIDEOCLIP (120 minuten)
Op een bestaande liedtekst maken we op verschillende achtergronden een muziekvideoclip.
VOORBEREIDING: De klas geeft aan mij een lied door naar keuze. Ik maak van de liedtekst duidelijke blokken die verdeelt kunnen worden over verschillende groepjes die ze zelf mogen maken. De maximaal aantal leerlingen per blokje tekst, zet ik in een Word document om te verdelen. De achtergronden per blokje mogen zelf gekozen worden of overgelaten worden door mij. Stuur de YouTube linkjes en de foto's in groot formaat naar mij door via mail. De teksten moeten gekend zijn voor aanvang van de les!
DE LES: Voorbereid met alle achtergronden, staat de Greenscreen set op school klaar om de videoclip op te nemen. Blokje voor blokje komen de groepen aan de beurt en kijken ze naar elkaar tijdens de opname. De stemmen gaan eronder uit en de echte muziek wordt hoorbaar in de eindversie.
TIP: Laat ze voor de les al verzinnen wat en hoe ze hun tekstblokje gaan acteren of dansen.
Natuurlijk kijken we de videoclip terug aan het eind van de les en wordt de video via een transfer aangeleverd.

LOCATIE
Voor deze lessen is een groot lokaal nodig met een lege muur of wandrek van minimaal 6 meter. Een speel/gymlokaal of grote hal is prima.
MATERIAAL
Ik neem zelf al het benodigde materiaal.
PRIJZEN
Prijzen zijn afhankelijk van de lengte van de workshop en de aantal workshoprondes die worden gepland.
Reiskosten zijn standaard €0,19 per km tussen woon- werkafstand.
Materiaalkosten zit bij de prijs inbegrepen.


Back to Top