DE LEGENDARISCHE EINDFILM VAN DE KLAS!
Geen publiek dat je aangaapt en je onder druk zet maar een cameralens waarbij je de scene vaker kan doen, totdat hij goed gaat. Het mooie is ook dat je een blijvende herinnering hebt aan groep 8 (of 7) die je terug kan kijken.
KIES EEN FILMSCRIPT - v.a €900
Kies een kant en klaar script uit mijn repertoire. Sommige scripts zijn mede verzonnen door leerlingen maar geschreven door mijzelf. Het door jou gekozen script wordt herschreven op de aantal jongens en meisjes in de klas. Eventuele inhoudelijke aanpassingen naar wens van de school is mogelijk. 
SKETCHES - v.a €600
De klas heeft zelf allerlei sketches verzonnen en wil dit graag gefilmd hebben. We plannen een draaidag en nemen ze op. 
GREENSCREEN-MOVIE - v.a €600
Maak een greenscreen film! Uit mijn archief kunnen er thema’s en de bijbehorende achtergronden gekozen worden. Het script kan zowel door mij als door de klas zelf samengesteld worden. Tevens kunnen er animaties in verwerkt worden zoals mensen, dieren en voorwerpen.
LOCATIE
De film kan door de hele school gemaakt worden of op locatie buiten. Voor de greenscreen versie is een groot lokaal nodig met een lege muur of wandrek van minimaal 6 meter. Een speel/gymlokaal of grote hal is prima.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WORKSHOPS
Er kunnen workshops gekozen worden van 2,5 uur met waarin de leerlingen kennismaken met film-acteren en langzaam het script speelbaar gaan maken. *inwisselbaar voor 2 filmdagen
1 FILMDAG
Er zal een lange filmdag plaatsvinden van 8:30 tot uiterst 17:00 uur. Er is veel tijd nodig om alle scenes op locatie te filmen. De school moet zich beschikbaar stellen als filmlocatie en eventuele randlocaties in de buurt regelen. Sommige kinderen zullen wat langer moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn.
2 FILMDAGEN
Indien er gekozen wordt voor 2 dagen opnemen dan zitten de repetities erbij in. We nemen op een rustiger tempo alles op en er is meer tijd om te regisseren.
MONTAGE
De film is in 1 dag gemonteerd tot een mooi eindresultaat. Ook zullen er tijdens de aftiteling een aantal bloopers aan het eind bijzitten om de hilarische foutjes te herbeleven. De film zal via een Dropbox transfer verzonden worden naar de school die deze zelf op een stick kan zetten voor gebruik of de download link doorsturen naar de ouders.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SCRIPTS
DE RAADSCHOOL (nieuw)
Resi de Nooij komt nieuw op school maar loopt altijd keurig in pak omdat hij/zij burgemeester wil worden. In het begin vinden de klasgenoten dit raar en onbereikbaar. Maar zodra Resi conflicten tussen klasgenoten oplost en leiders aanstelt in vriendengroepjes, vormen zich in de klas verschillende partijen die elk ergens voor staan. Dit wordt natuurlijk chaos en de leerkracht weet er geen raad meer mee.
DE VLOGSCHOOL
Genre: Mockumentary
Daisy en Jessy uit Amerika komen aan op hun nieuwe school in Nederland, met een nieuw Amerikaanse hype: Vloggen. Ze vloggen de hele dag door. Hun vloggedrag is in het begin nog even raar en irritant voor de Nederlandse klasgenoten, maar de vloggekte slaat al gauw toe als men hoort dat er een verdienmodel aan vastzit. De school gooit hun lesmethode om en wordt een heus opleidingsinstituut voor vloggers in spé.
DE DROOMSCHOOL
Genre: Mockumentary
Jacques heeft Narcolepsie. Een zeldzame ziekte waarbij de persoon plotseling in slaap kan vallen. Tijdens lessen maar ook op het schoolplein valt de persoon telkens in slaap en droomt hij/zij van de meest uiteenlopende zaken. Wat lijkt op pestgedrag lijkt acceptabel te zijn omdat er ook zorg wordt gedragen voor elkaar. De pesterijen lijken meer plagerijen en worden langzaam theatrale situaties die erg grappig zijn voor iedereen. We krijgen inzicht in de gedachten van de personages omdat ze soms rechtstreeks in de camera kijken en vertellen wat ze denken. De levendige dromen zijn gekke verkleedscenes met muziek en dansjes die soms erg hilarisch en knullig zijn. Aan het eind komen ze erachter hoe belangrijk Jacques eigenlijk is/was voor de groep die nu de basisschool gaan verlaten.
SCHOOL ALONE
Genre: Actie, comedy
Afgeleid van ’Home Alone’ hebben deze schoolverlaters een slaapfeestje op school terwijl er ingebroken wordt. Na de dansbattle gaat het alarm af en gaan de bewakers kijken wat er gaande is. Boeven!! Verschillende vallen worden er gezet om ze af te schrikken, maar werken ze ook? De politie en de regio tv komen aan het einde ter plaatse om de boel te inspecteren.

APOCALYPSE
Genre: Sci-fi, actie
Mister Hops doolt rond in de verlaten maar o zo gevaarlijke straten van Emmen. Daarbuiten is de wereld niet meer hetzelfde. Straatbendes onder leiding van Aapje hebben de buitenwereld bijna volledig in hun macht. Zijn grote tegenstander is Irja de ruimtewolf die het verzet in handen heeft. De Degelijke Dames die het bos domineren zijn onafhankelijk maar beschermen hun territorium tegen elke dreiging van wie dan ook. Aapje is woedend op de Degelijke Dames maar kan ze maar lastig verslaan. Irja probeert al lange tijd de Degelijke Dames achter zich te krijgen om een aanval te plegen op Aapje en zijn bende. Mister Hops blijkt morph krachten te hebben en gebruikt deze om te overleven tegen het kwaad. Hij verandert voortdurend van persoon om niet gepakt te worden.
DE 8
Genre: Sci-fy, avontuur

DE KRONIEKEN…
Genre: Sci-fy
Een leerling heeft een vreemde rituele dans gedaan met wat klasgenoten waardoor er een poort naar het verleden is geopend. Deze portaal bevindt zich in een bezemkast. Er is een wezen uitgekomen die alle iPads steelt op school. Elke dag weer een paar. De school is boos op alles en iedereen en probeert de dief te vinden. Twee timekeepers komen verschijnen als de poort ontdekt is en vragen de kinderen om hulp om de poort te sluiten. Daarvoor moeten er wel een aantal mensen uit het verleden teruggehaald worden. Een knotsgekke film waarbij Julius Gaysar en zijn nazaten in het heden komen en kinderen uit de 21e eeuw rondlopen langs kastelen.
DE WENS TELEFOON
Genre: Drama, Avontuur
Gamers, Fashion girls en stoere straatjongeren krijgen te maken met een nieuweling in de klas. Ze wordt uitgeprobeerd door de kinderen om te kijken of ze waardig is om erbij te horen. Na wat testjes staat ze buiten de groep. Ze krijgt een mysterieus appje met de vraag ‘’wat zou jij nu het allerliefste willen?’’.Alles wat ze terug typt, gebeurt! Dit loopt natuurlijk uit de hand en iedereen wil die telefoon bemachtigen. Uiteindelijk komt de nieuweling oog in oog te staan met deze mysterieuze persoon die alles laat gebeuren.
LEVE DE KONING
Genre: Drama, Avontuur
Daan is nieuw op school en komt al gauw verschillende subculturen tegen. BFFers, Gamers, Hipsters, Snapchatters vragen dat hij zich moet aansluiten bij één van hen. Iedereen wil Daan erbij hebben maar welke kiest hij. Elke groep heeft een koning of koningin die soms bij elkaar komen om te vergaderen. Zij proberen de orde te bewaken in de chaos die ontstaat door roddels op de volks pagina online. Daan krijgt verliefde meiden achter zich aan zorgt dat de zwerver weer gekroond wordt tot koning. Namelijk die van de vrijheid die ooit weggestuurd is.
SCHOOLVERLATERS
Genre: Drama
Deze groep 8 is bruisend aan diversiteit. Stoere jongens die de geldkist stelen van de directeur moeten de ooggetuigen uitkopen. 2 slimpies trekken zich niets van de rest aan en hebben droge gesprekken maar worden geteisterd door een paar grappenmakers die pranks te gek vinden. Tiktokmeisjes maken dansjes en de roddelmeisjes hebben weer nieuws. De gamers voetballen er op los en hebben 1 verliefde jongen erbij zitten die geconfronteerd wordt met roddels. Een jaar later bij de reünie komt boontje om zijn loontje.
ESCAPE THE CLASSROOM
Genre: Drama, detective
Er zijn diverse clubjes op school. Schaakliefhebbers, stoere meiden, voetbal jongens, roddelmeiden en de neutralen. Er heerst veel spanning onder de groepen en ieder heeft zijn eigen interesse. 2 mysterieuze figuren observeren de kinderen en organiseren een geheim feest. De gevonden flyers in de tassen maken de kinderen erg enthousiast. Eenmaal op het feest welke is verdeelt over 2 lokalen, blijkt het een val te zijn. De mysterieuze figuren sturen een video naar de telefoons waarin ze aangeven dat ze 60 minuten de tijd hebben om samen te werken en de escaperoom spellen op te lossen. Dit zal de hatelijke sfeer van de klas ten goede komen.
(De scripts worden aangepast op het aantal jongens en meisjes in de klas.)
Back to Top